Interior Design & Consulting

interior design, design writing, consulting, trends analysis, ÉÎÔÅÒÉÏÒÅÎ ÄÉÚÁÊÎ, ÏÂÚÁ×ÅÖÄÁÎÅ, ËÏÎÓÕÌÔÁÃÉÉ, ÉÎÔÅÒÉÏÒÎÉ ÒÅÛÅÎÉÑ

Защо интериорен дизайн


Luxury means exclusivity and custom-made. That means using the services of a good professional - not necessarily a lot of money.

Домът е средата ни на живот, мястото където се зареждаме, за да функционираме пълноценно и желанието ни да имаме свое собствено жилище с неповторимо излъчване е нещо съвсем естествено. Също така естествено е, когато се затрудняваме в осъществяването на това желание да потърсим професионална помощ – защото нямаме необходимото време, достатъчно информация, или защото трябва да решим конкретен проблем. Интериорният дизайнер ще ви помогне чрез съвет, скица или подробен проект да постигнете търсената индивидуалност и функционалност. Но не само това.

Аз вярвам, че задачата ми като интериорен дизайнер е не само да помогна на клиентите си да направят дома си удобен, уютен и красив, но и максимално здравословен. Все повече се говори за еколгични продукти, за опазване на околната среда, но замисляме ли се – до колко здравословни са условията в дома ни? Дали новозакупените мебели или новоремонтираното ни жилище не е причина за някои алергични реакции? Дали мебелите в спалнята ни или в детската стая не са направени от материали, излъчващи вредни вещества? Според проучване на една американска агенция в много от домовете на американците въздухът е по-замърсен от този навън. Надявам се у нас да не е така, но и тук се използват прекалено много продукти, отделящи вредни летливи вещества.

Замисляли ли сте се – как ни въздействат цветовете, сред които прекарваме една голяма част от времето си? И дали модерното ни жилище ни помага да използваме достатъчно рационално наличното пространство? А знаете ли, че с помощта на подходящ избор на цветовете и материалите в жилището могат да се променят визуално размерите на стаите? Всичко това са част от отговорностите на интериорния дизайнер, заедно със проектирането на финкционалното разпределние на пространството на дома или проектирането на конкретни мебели в зависимост от Вашите конкретни нужди.

Луксът - усещането за лукс доприна ся за това да се чувстваме добре, да знаем, че сме специални. И съвсем не е необходимо лусът непременно да бъде свързван с големи инвестиции. В днешно време лусът по-скоро се свързва с уникалност, персонализиране на интериора, качество и удобство - точно това са нещата, с които мога да ви бъда особено полезна.

 Моята задача е да помогна да инвестирате най-добре парите си и за тях да получите максимално добро качество.

Не е задължително да се изразходват много средства, за да се реши даден проблем. Освен това, винаги можете да си подарите един ‘фейслифтинг’ за дома. Само с минимални нови покупки, използвайки вече наличните мебели и предмети, можете да постигнете обновяване на дома си или само една стая от него - това е т. нар. ре-дизайн.

Услугата се заплаща на час, както и консултациите по конкретен проблем, за избор на цветове или материали.

А за ролята на интериорния дизайн в обществените пространства като магазини, заведения, офиси или центрове за услуги вероятно не е неоходимо да се обяснява много - достатъчно е да се каже, че това е факторът, който ще накара посетителя да влезе, да остане и да идва отново и отново, заедно с качеството на предлаганите услуги там.

Като интериорен дизайнер и журналист аз мога да ви бъда полезна с много информация за тенденциите и продуктите, които ще направят вашия офис, магазин или заведение търсено, интересно, популярно и освен всичко друго - удобно и функционално.

Trendoffice Interior Design Consultancy предлага: